beruházás

2018.12.06. 11:30

Kibővítik a herényi temetőt

Megkezdődött a herényi temetőt a lakóövezettől elválasztó növényi védősáv telepítése. Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek összesen 1,5 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz.

SZMK

Molnár Miklós és Koczka Tibor a tegnapi bejáráson Fotó: Unger Tamás

A 2006-ban jóváhagyott rendezési terv alapján 2014-ben tízezer négyzetméterrel bővült a herényi temető területe, amelyre az ezt követő évben közfoglalkoztatási programban hajléktalanok kerítést építettek. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen megnőtt az új, koporsós temetésre felhasználható helyek száma a sírkertben, ugyanakkor a lakóházak jóval közelebb kerültek a temetőhöz. – Az itt élőkkel való egyeztetések után, a hatályos szabályozási terv szerint a korábbi 5–15 méteres védősávot 30 méteresre szélesítjük ki.

Molnár Miklós és Koczka Tibor a tegnapi bejáráson Fotó: Unger Tamás

Annak érdekében, hogy a növénytelepítés még idén megkezdődhessen, képviselői keretemből egymillió forinttal támogattam a beruházást – jelentette be Koczka Tibor alpolgármester. Hozzátette: továbbra is napirenden van a temető előtti parkolók megépítése. A tervek felülvizsgálatára, korszerűsítésére és az engedélyek beszerzésére 1,3 millió forintot ajánlott fel.

Molnár Miklós alpolgármester képviselői keretéből félmillió forintot fordított erre a célra. – Fontosnak tartom a peremterületek fejlesztését, ezért örömmel álltam az ügy mellé. Remélem, hogy tavasszal a védősáv telepítésének harmadik, leglátványosabb szakasza is megvalósulhat – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában