Tízezer palacsinta és koncert az Ocho Machóval

2018.07.05. 07:00

Kirchknopf Gergő: a csepregi fesztiválra éhesen kell jönni

Csepreg Legalább tízezer palacsintát sütnek július 14-én, jövő szombaton a csepregi Malomkertben a II. Palacsinta Fesztiválon. Tíz csapat indul minimum ezer darabbal, ami nap közben igény szerint bővül, és a sütők a legváltozatosabb ízesítéssel dolgoznak.

Merklin Tímea

Kirchknopf Gergő és kislánya, Lola, Vlasich Krisztián, Szarka Anikó és Hárominé Orbán Erika Fotók: MT

Az első három helyezésen kívül díjazzák a legkülönlegesebb, a legízletesebb palacsintát, a legvidámabb és legkreatívabb csapatot, a legszínesebb kínálóhelyet is. Különdíjakat cégek ajánlottak fel illetve a Vas Megyei Önkormányzat.

A kistérségben működő önkormányzatok, civil szervezetek és lakók gasztronómiai fesztiválja ez, amely nemcsak népszerűsíti ezt a finomságot, hanem lehetőséget ad a közösségi életre – erről beszélt a fesztivál sajtótájékoztatóján Vlasich Krisztián polgármester. Idézte Rétvári Bence államtitkárt: hasonló rendezvények mozgatják meg a családokat, a település lakóit, ugyanakkor a városmarketing részei.

Kirchknopf Gergő és kislánya, Lola, Vlasich Krisztián, Szarka Anikó és Hárominé Orbán Erika Fotók: MT

A fesztiválon sütni fog: Vép, Bük, Horvátzsidány-Kiszsidány, Csepreg, Söpte, Szarvaskend, Vassurány, a horvát kapcsolatoknak köszönhetően Pakrác (Horvátország), csapatot indít az Utiro Térségfejlesztő Egyesület és a George Sorel Alapítvány a Területi Gondozási Központért is. Szarka Anikó koordinátortól megtudtuk: a 14 órakor kezdődő programsorozatot dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Vlasich Krisztián polgármester nyitja meg. Az elvárás a csapatoktól: minimum ezer palacsinta. Tavaly volt mákos-lekváros, vaníliás-meggyes, tejszínes-kókuszos, tejberizses, tiramisu, zserbó ízű palacsinta is, idén pedig még nem árult el az ízesítésről senki semmit. Az eredményhirdetésnél Ágh Péter országgyűlési képviselő mond majd köszöntőt.

A sajtótájékoztatón a fesztiváli este sztárvendég együttesének, az Ocho Machonak a frontembere, Kirchknopf Gergő elmondta: éhesen kell jönni mindenki másnak, de a zenészek időben fognak vacsorázni, mert tele hassal nem jó lejátszani a másfél órás koncertet. Egyedi látványt hoznak, szép fényekkel csomagolják be a 21 órakor kezdődő előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában