utazó kiállítás

2019.11.09. 07:00

Kőszegre vándoroltak az ország madárfotósainak munkái

A pillanat varázsa címmel nyitottak kiállítást a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban: a természetfotók, azon belül is a madarak kerültek a figyelem középpontjába a tárlaton.

Nemes Judit

Szabó Zsolt természetfotós a kőszegi tárlaton

Fotó: Ohr Tibor

Utazó kiállítás várja az érdeklődőket a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban: sok-sok képet mutatnak be a tablókon, mindegyiken különböző madarak életéből elcsípett pillanatot ábrázolnak. Szabó Zsolt természetfotós nyitotta meg a kiállítást, aki maga is tagja annak az internetes fórumnak, online fotóklubnak, amelynek tagjai által publikált képek adják a teljes anyagot.

Szabó Zsolt természetfotós a kőszegi tárlaton
Fotó: Ohr Tibor

– Összesen ötvenhárom képet mutatunk be, amely 53 „hét fotója”, s amelyeket a tagok által beküldött fotókból választott ki minden héten a szakmai zsűri – mondta el Szabó Zsolt. Hozzátette: hat éve minden esztendőben összeállítanak egy tárlatot az előző évi anyagból. Jellemzően hobbifotósok képei a bemutatottak: most a közösség több mint 500 regisztrált madárfotósának munkáiból válogathatott a grémium.

 

– Kőszegre első alkalommal hozták el a képeket, amelyek bázisa Pécs, innen indul el a vándorkiállítás, az utolsó állomás Tata – tette hozzá. Szabó Zsolt a megnyitó után előadást tartott, amelyen saját munkáit mutatta be: a fejben megszülető ötlettől kezdve a megvalósításig tartó utat: hogyan álcázza magát, mennyi munka van mögötte. Többhetes előkészület, a természetben eltöltött rengeteg órába is kerülhet, míg az áhított fotó elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában