A magyarpalatkai banda

2019.02.09. 07:00

Kodoba Florinék a bobai gyerekeket is alaposan elvarázsolták

Magyarpalatkai cigányzenekar muzsikáját élvezhették tegnap a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola bobai tagintézményének tanulói. A gyerekek egy része 2017 óta már órarendi keretben ismerkedik a néptánccal.

Tersztyánszky Krisztina

Török Bianka mellett a prímás, Kodoba Florin –itt éppen a bobai gyerekeknek adnak ízelítőt a mezőségi muzsikából

Fotó: Szendi Péter

Az erdélyi muzsikusok az ­Agora és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese által működtetett táncházsorozat vendégeiként érkeztek Vas megyébe. A Géfin Gyula utcai táncházak szervezői minden évben meghívnak egy erdélyi zenekart, Kodoba Florin és bandája sem volt már ismeretlen a szombathelyi táncosok számára.

Tóth Bianka mellett a prímás, Kodoba Florin –itt éppen a bobai gyerekeknek adnak ízelítőt a mezőségi muzsikából
Fotó: Szendi Péter

Az autentikus muzsikusok a Reményik iskola két tagintézményébe is ellátogattak, hogy az apróságok is megkóstolhassák a hazai táncházmozgalom egyik legnépszerűbb zenéjét, a palatkait. Bobán mintegy százhúsz gyerek hallgatta tátott szájjal a művelődési házban a zenét és az ismertetést a századok óta vegyes lakosú Mezőségről, ahol a zenészek nem kottából, hanem apáiktól tanulnak és magyar, román, szász vagy cigány dalait egyaránt elhúzzák. Molnár Péter és Tóth Bianka a csárdásból is ízelítőt adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában