Egy éve hunyt el

2019.05.13. 21:58

Kopjafát állítottak a túraszervezőnek Csehimindszenten

Benke Tibor 22 éven át szervezte a Mindszenty-emléktúrát a Vasi-Hegyháton. Egy éve hunyt el, barátai az idei emléktúra zárásaként kopjafát állítottak az emlékére.

PM

A Benke Tibor emlékére állított kopjafa a Hegyhát Turistája mozgalom útvonalának záróállomása lesz Fotó: Pogács Mónika

– Több ezer természetjáró érkezett neki köszönhetően Vasvárra, a Vasi-Hegyhátra. A Mindszenty-túra általa szervezett 22 éve alatt 201 településről 2091 személy járt itt, és vitte a térség szépségének jó hírét – sorolt számokat a túraszervező húga, Pusker Ferencné Benke Margó a kopjafa állítására rendezett ünnepségen. Úgy fogalmazott: Benke Tibort sok minden érdekelte, ötven évig járta az országot turistaként. Megmagyarázhatatlan erő hajtotta.

A Benke Tibor emlékére állított kopjafa a Hegyhát Turistája mozgalom útvonalának záróállomása lesz Fotó: Pogács Mónika

Több térségi túrát is szervezett, a Vasi-Hegyhát egyedülálló értékeinek bemutatása volt a célja. Benke Tibor tiszteletnek örvendett természetjáró körökben. Harmincnégy éves barátság fűzte a tápiószelei természetjárókhoz, akik a kopjafát állították az emlékére. – Váratlan halála sok társát megrendítette, munkáját befejezetlennek érezték. Tenni akartak és akarnak ezek folytatásáért – mondta Pusker Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában