Októberig tart

2019.07.24. 07:00

Korlátozzák a forgalmat Fertőrákosnál Ausztria irányába

Útépítési munkák kezdődtek a napokban a Fertőrákos és Szentmargitbánya/Sankt Margarethen közötti szakasz magyarországi oldalán. Várhatóan októberig kell teljes forgalomkorlátozásra számítaniuk az arra közlekedőknek.

Nemes Judit

Egy ideig kerülniük kell az autósoknak

Fotó: shutterstock

Megújítják a Fertőrákostól a határon át Szentmargit­bányára vezető út magyar oldali szakaszát, ezért az utat teljesen lezárták a forgalom elől. A közlekedők a határátkelőt csak az ausztriai oldalon tudják megközelíteni: az autósok csak Sopron–Kelénpatak/Klingenbach felé tudnak majd kerülni – tudatta az ORF.

Egy határon átnyúló, Ausztria–Magyarország Interreg projekt révén újul meg az országút magyar szakasza is. A határ túloldalán – a korábbi ütemezés miatt – végeztek a beruházással. A munkálatok miatt felmart utat egy időre megnyitják majd a forgalom előtt a nyáron, mivel augusztus 19-én rendezik meg Sopronnál a Páneurópai Pikniket, a határáttörés 30. évfordulójának alkalmából.

Egy ideig kerülniük kell az autósoknak
Fotó: shutterstock

Az ünnepségre igyekvők tehát mind Ausztria felől, mind a magyarországi szakaszon tudnak majd haladni, kerülő nélkül. A Páneurópai Pikniket követően, augusztus 20-ától ismét lezárják a szakaszt, és a következő ütemig, október végéig nem lehet közlekedni rajta. Akkor ugyanis fél pályán megnyitják a szakaszt, a teljes befejezésre azonban további két hónapot kell várni: a munkálatokkal körülbelül december végére végeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!