mindenkinek jó

2019.12.02. 14:00

Korszerű lett a művelődési ház Harasztifaluban

„A csodák idelenn születnek” mottóval rendezték meg a korszerű, megújult művelődési ház avatóját vasárnap délután Harasztifaluban. A választott mottó Pável Ágostontól származik.

Gyöngyössy Péter

Középen Vámosné Marksz Mária polgármester: ünnepélyes átadó

Fotó: Szendi Péter

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap Befektetés a jövőbe elnevezésű pályázata révén 25 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával a mai, 21. századi igényeknek is megfelel – immár energetikai szempontból is – a vasárnap átadott, közösségi célokat szolgáló intézmény.

Az ünnepi program 15 órakor szentmisével kezdődött a Szent László-templomban, 16 órakor a kultúrházban avatóbeszédet mondott V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Vámosné Marksz Mária polgármester­asszony.

Harasztifalu polgármestere egyebek mellett arról beszélt, hogy az épület 1959-ben általános iskolának készült, tanítói lakással. 1979-ben klubkönyvtárrá alakult, egészen mostanáig nem volt benne vizesblokk. 1990-ben tetőfelújításon esett át, akkor kialakítottak a könyvtárban egy „telekunyhót”, számítógépes termet is. Több sikertelen pályázat után most sikerült hozzájutni a jelentős támogatáshoz, aminek köszönhetően korszerűsíthették az épületet, amely igazi közösségi térként szolgál.

Középen Vámosné Marksz Mária polgármester: ünnepélyes átadó
Fotó: Szendi Péter

A felújítás eredménye sok helyi erő odaadó munkáját is dicséri. V. Németh Zsolt kiemelte: a felújított ház eszköz, a lényeg a találkozás, a közösségépítés. Mert nem csak a jólét fontos: a jól-lét is.

Rátkai Imre atya megáldotta az új beruházást, a szalagátvágás után a Vassurányi Kulturális Egyesület Dalköre adott műsort. Végül az ünneplők közösen meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

Forralt borral, teával, egyéb finomsággal kínálták a házigazdák – Harasztifalu önkormányzata és az Együtt Egymásért Harasztifaluért Egyesület – a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában