Pályázat

2019.03.13. 07:00

Korszerűbb rendelő Alsószölnökön

Sikeres pályázatnak köszönhetően az alsószölnöki orvosi rendelő épületében működő háziorvosi szolgálat korszerű, az európai uniós elvárásoknak megfelelő környezetben végezheti a jövőben az alapellátási feladatokat.

Civil/Horváth R. László

Monek Zsolt polgármester a speciális liftet mutatja

Fotó: Civil/HRL

Monek Zsolt polgármester elmondta: a projekt magvalósítása konzorciumban történt Alsószölnök és Szakonyfalu községek önkormányzataival. A fejlesztés egy háziorvosi körzetet érintett, ennek keretében a szakonyfalui és az alsószölnöki rendelő épületének, valamint az alsószölnöki orvosi rendelőhöz tartozó orvosi lakásnak a felújítását végezték el a szakemberek. A projekt a Széchenyi 2020 programban valósult meg – tájékoztatott a polgármester.

Monek Zsolt polgármester a speciális liftet mutatja
Fotó: Civil/HRL

Az alsószölnöki orvosi rendelő akadálymentesítésével, valamint a mozgáskorlátozott-parkoló kialakításával a mai elvárásoknak mindenben megfelelő egészségügyi ellátásban részesülhetnek a faluban élők. Megtörtént az épület homlokzati és mennyezeti hőszigetelése, a nyílászárók cseréje is.

Mivel a napenergia az egyik leghasznosabb megújuló energiaforrás, ezért egy 3 kW-os napelemes rendszert is felszereltek, összhangban a fűtéskorszerűsítéssel.

Civil/Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában