Sikeres pályázat

2018.09.07. 07:00

Kőszeg egyik legforgalmasabb útszakasza újulhat meg

Egy központi támogatásnak köszönhetően újabb utcát tesznek rendbe a városban, jelentette be nemrég Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Vas Népe

Huber László, Ágh Péter és Básthy Béla Fotó: Ohr Tibor

– A városvezetés eltökélt szándéka, hogy újabb és újabb utcák újuljanak meg Kőszegen, éppen ezért folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyek orvosolják a lakosság által is gyakran jelzett problémákat – mondta el Huber László, Kőszeg polgármestere. Még áprilisban döntött arról a képviselő-testület, hogy a város részt vesz a Belügyminisztérium által meghirdetett pályázaton, amelynek célja az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása. Az előző években is sokat segített a településnek ez a pályázati alap, amelynek köszönhetően 2016-ban a Központi Óvoda hátsó épületrészének belső átalakítása, 2017-ben a Temető utca felső szakaszának felújítása valósulhatott meg. A képviselők egyhangúlag támogatták a javaslatot, hogy az önkormányzat ezúttal a belterületi utak javítására igényeljen támogatást. Ágh Péter, Kőszeg or­szág­gyűlési képviselője jó hírrel érkezett a városba. Mint mondta, a pályázat sikeres volt, a Belügyminisztérium támogatta a kérést.

Huber László, Ágh Péter és Básthy Béla Fotó: Ohr Tibor

– Most ismét egy újabb lépést lehet tenni annak érdekében, hogy a kőszegi úthálózat állapotán javítsanak, a cél az, hogy a jövőben is tudjanak tenni ezért – hangsúlyozta a képviselő. Huber Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a mostani támogatásból az Árpád tér–Sziget utca–Meskó utca Bajcsy-Zsilinszky Endre utcáig tartó szakaszának útburkolat-felújítása valósulhat meg.

– A központi forrásnak köszönhetően a város egyik legforgalmasabb, északi bevezető útszakasza újulhat meg, amely számos kőszegi polgár közlekedését megkönnyíti majd – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában