Beruházás

2019.06.17. 07:00

Közművesítés indul Bükön – Nyolcszázmillió forintból bővítik a területet

Aláírták a kivitelezési szerződést, július közepén pedig kezdődhet a munka: iparterületet közművesítenek az állateledelgyár mögött Bükön. Stratégiai fontosságú a 800 millió forintos beruházás, mondta dr. Németh Sándor polgármester.

Bakos Ágnes

Az állateledelgyár mögött fejlesztenek

Fotó: VN/TrióTV

Az ipari park fejlesztése a harmadik sikeres TOP-pályázata Büknek. A már megvalósult csapadékvíz-elvezetés, és a városháza park átadás előtt álló megújítása után a legnagyobb volumenű az iparterület fejlesztése. Kiviszik a mezőgazdasági út melletti iparterülethez, egészen a telekhatárig a közműveket, a közvilágítást, szélesítik, megerősítik az oda vezető utakat. – Ha távlatilag új befektetők jelennek meg a városban, akkor számukra biztosított legyen az ipar fogadására alkalmas közmű-kapacitás – hangsúlyozta a beruházás szükségességét dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. – Ez azért fontos, hogy a fürdőváros-karakter, vagyis a turizmus mellett jelentős maradjon az ipari potenciál. Adjuk meg a lehetőséget, hogy ez erősödjön, ez évtizedekre kiható és stratégiai fontosságú beruházás – mondta dr. Németh Sándor.

Az állateledelgyár mögött fejlesztenek
Fotó: VN/TrióTV

Az állateledelgyár mögött kijelölt területet teszik alkalmassá további ipari létesítmények fogadására. Már az első körben sikeres volt a közbeszerzés a kivitelezésre. Galgóczi Ernő, a kivitelező projektvezetője sorolta: csapadékcsatorna készül, betonátereszeket tesznek le, készül 1800 méteren komplett vízvezeték, ugyanekkora gravitációs szennyvízcsatorna két átemelővel, 1000 méteren szennyvíz-nyomóvezeték – sorolta a projektvezető.

Július közepén kezdik a munkát, 320 napos határidővel dolgoznak, 2020 derekán várható, hogy elkészül a komplex területfejlesztés, amely mintegy 800 millió forintba kerül. A TOP-programban 200 millió forintot nyert Bük az ipari parki fejlesztéséhez, ehhez tesznek még háromszor ekkora összeget, így valósulhat meg az építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában