Év Fürdője

2019.09.11. 11:30

Közönségszavazás: három vasi fürdő is az élvonalban végzett

Három vasi fürdő is a legjobbak között az Év Fürdője közönségszavazáson. A megyében a tavalyi évhez hasonlóan most is a sárvári fürdő az élen.

Vas Népe

Aki átlag feletti wellness élményekre vár, Vas megyével jól jár

Fotó: Unger Tamás

Idén nyáron már ötödik alkalommal versengtek a hazai fürdők egymással. Az Év Fürdője közönségszavazáson 2019-ben is három kategóriában kerestek győztest.

Az Év Fürdője kategóriában a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nyert, itt a legnagyobb és legismertebb, valamint a nagyvárosokban található fürdők mérkőztek meg egymással. A makói Hagymatikum lett az Év Regionális Fürdője, ebben a kategóriában a regionálisan ismert fürdők indultak. A kistelepüléseken található kis fürdők A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában indulhattak, ahol ezúttal a Miskolctapolcai Strand kapta a legtöbb szavazatot.

A vasi fürdőknek egyik kategóriában sem sikerült dobogós helyet szerezniük, igaz nem sokon múlt, hiszen Az Év Fürdője kategóriában a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – akárcsak tavaly – a negyedik lett, míg a Bükfürdő Thermal & Spa a 14-ik. A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában a Mesteri Termálfürdő megőrizte tizedik helyét.

Aki átlag feletti wellness élményekre vár, Vas megyével jól jár
Fotó: Unger Tamás

Megyénkből összesen tíz fürdőt neveztek, az Év Regionális Fürdője kategóriában a szentgotthárdi: St. Gotthard Spa & Wellness érte el a legjobb helyezést a megyében, de országosan így sem került be a legjobb 15 közé.

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM NKft. ügyvezetője az eredményeket értékelve elmondta, a sárvári fürdő az idén olyan népszerű fürdőket is meg tudott előzni, mint a Gyulai Várfürdő, a Hévízi Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház vagy a Bükfürdő Thermal & Spa. Az ügyvezető hozzátette: – A szavazáson elért eredmény óriási öröm számunkra, hiszen ez újabb visszaigazolása annak, hogy Sárvárt, illetve az itteni fürdőt nemcsak a külföldi, hanem a hazai vendégek közül is egyre többen tartják a kedvenc helyüknek, hiszen egy nyaralás, vagy wellnesshétvége után még egy versenyen is voksolnak ránk. Az, hogy a térségből három fürdő is bekerült a legkedveltebbek közé, mindenképpen jelent valamit, nem kérdés, hogy aki átlag feletti wellnessélményekre vágyik, az Vas megyével jól jár.

A termalfurdo.hu által szervezett versenyen csaknem kétszáz fürdőre összesen 153 ezer szavazat érkezett a verseny alatt. A korábbi szavazások során a győztes minden kategóriában magabiztosan nyert, idén azonban mind Az Év Fürdője, mind Az Év Regionális Fürdője kategóriában az utolsó napig kiélezett volt a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában