Karácsonyi hangolódás

2018.12.22. 07:00

Közös munkával készült a betlehem Horvátnádalján

A helyi egyesületek tagjai dolgoztak a templom mellett. A közös munka már hagyomány, az adventi koszorút évek óta ők készítik, de betlehemet is már másodszor építettek fel a településen.

Lakosi Gabriella

A ma esti mise után mindenki megcsodálhatja a betlehemet

Fotó: Szendi Péter

Már második alkalommal gyűltek össze a falu lakói, hogy közösen készítsenek betlehemet a településen. De a karácsonyi hangolódás ilyen formája már hagyományosnak számít a közösségben, hiszen a templom adventi koszorúját negyedszer készítették el önkéntes munkában, de rendszeresen tesznek azért is, hogy megszépüljön a templomkert.

A ma esti mise után mindenki megcsodálhatja a betlehemet
Fotó: Szendi Péter

A szakemberek most a kis házat építették a betlehemnek, de mindenki segített, ahol tudott. Volt aki ruhákat, más szalmát adott a közösbe, rengeteg erőfeszítést tettek azért, hogy méltó helyet kaphasson a jászol. Mindezt a Szent György Közösségfejlesztő és a Horvátnádalja Holnapjáért Egyesület közösen tette lehetővé.

Az eredményben pedig együtt gyönyörködnek majd ma este a mise után. Meg­gyújtják az utolsó adventi gyertyát, ezután pedig 17 órától gitáros műsorral, forralt borral és teával várják a környék lakóit.LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában