konferencia

2018.09.25. 07:00

Kreatív kooperáció és fenntartható fejlődés

Szeptember 24–25-én rendezi a 4. Nemzetközi Kreatív város – Fenntartható Vidék konferenciát a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete.

Tóth Kata

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a konferencián Fotó: Unger Tamás

Hogyan menthetjük meg a kulturális örökséget? Hogyan hasznosíthatjuk azt jobban a turizmus szempontjából? Hogyan lehet élhetőbbé tenni a városainkat, és milyen szerepe lehet ebben a kreatív kooperációnak? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az a több mint harminc meghívott előadó, akik nyolc országból érkeztek Kőszegre a tegnap kezdődött 4. Nemzetközi Kreatív város – Fenntartható Vidék konferenciára. Először Miszlivetz Ferenc professzor, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének főigazgatója, majd Huber László, Kőszeg polgármestere üdvözölte a konferencia résztvevőit a Jurisics-vár lovagtermében.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára
a konferencián Fotó: Unger Tamás

Kiemelte: a 21. század óriási új perspektívát mutat Kőszegnek a KRAFT-program fejlesztési lehetőségei révén. – A projekt szíve, lelke a kisváros, Kőszeg, amely Szombathely tőszomszédságában, Soprontól nem messze, az osztrák–magyar határon fontos jelképe Közép-Európának és a közép-európaiságnak – jelentette ki köszöntőjében a KRAFT-projekt szakmai felügyeletéért felelős Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Utalt arra is: szeretnének a programnak a közeljövőben újabb lendületet adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában