Az első, de nem utolsó

2019.10.07. 07:00

Kutyajó nap volt csepergő esőben Szombathelyen – Cuki és szőrös galériával

Idén először rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a Kutyajó napot. Szombaton egész nap programokkal várták az érdeklődőket és a négylábúakat a Történelmi Témaparkban.

Lakosi Gabriella

Bár az időjárás ősziesre fordult, sem a kutyákat, se a gazdikat nem rettentette el a szemerkélő eső

Fotó: © Unger Tamás

Az önkormányzat szeretné felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, ezért nemcsak a Gazdi ABC című kiadvány készült el Szombathelyen, hanem az állatok világnapjához kapcsolódva új programot is szerveztek. Látványos bemutatókkal és érdekes beszélgetésekkel, előadásokkal készültek.

A csepergő eső ellenére tehát a programok nem maradtak el, amit lehetett, azt a nagyobb felállított sátor alatt tartottak meg. A kutyákat például egyáltalán nem zavarta a hidegebb időjárás a drog- vagy robbanószer-kereső bemutató alatt. Ahogyan az érdeklődőket sem, akik igen szép számban voltak jelen a borús időben is.

A Történelmi Témaparkban sok izgalmas és hasznos program várta a Kutyajó nap vendégeit
Fotó: Unger Tamás

Délelőtt a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság rendőrkutya bemutatója, kerekasztal-beszélgetés a felelős állattartásról és játékok szórakoztatták a kiérkezőket a Zalai Kutyasuli terápiás kutyáival. Ezután vadászkutya bemutató következett, volt kutyás séta, Korom Gábor, a Neked ugatok című könyv szerzője beszélt a „tükörmódszerről”.

Bár az időjárás ősziesre fordult, sem a kutyákat, se a gazdikat nem rettentette el a szemerkélő eső

Jelen volt a Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat, bemutatót tartottak Kántor nyomában címmel; Kunhegyesi Tibor, az Univerzum Kutyakiképző Iskola vezetője és Lehoczki László, a Miskolci Spider Mentőcsoport vezetője részvételével. Ezután a Mesebolt Bábszínház előadása következett: a Történetek a kutyusról meg a cicusról, majd a közönség megismerkedhetett a dog-dancinggel is.

Dr. Varjú Gábor állatorvos a kutyák egészségéről beszélt, de az érdeklődők választ kaphattak arra a kérdésre is: hogyan legyek jó gazda?

 

A rendezvényen bemutatkoztak a kutyaiskolák, a terápiás kutyamasszőrök, kozmetikák, a közterület-felügyelet és az ebrendészeti telep, az állatvédő szervezetek és volt kutya-gazdi hasonmásverseny is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában