agytorna

2019.08.15. 07:00

Kvízjátékot tartottak a vépi klubban

Fejben is erősek a Nefelejcs nyugdíjasklub tagjai, ez derült ki a napokban, amikor a még rekkenő melegben egy kis fejtörőre vállalkoztak. 

Vas Népe

Jólesett az agytorna a nyugdíjasklubban

Fotó: VN/Györe Zoltán

Ötven olyan kérdésre kellett válaszolniuk kis csoportokban, amelyek csak ránézésre voltak egyszerűek. Puskázni nem lehetett, nem is illett volna, és telefonos segítségre sem számíthattak a versenyzők.

Jólesett az agytorna a nyugdíjasklubban
Fotó: VN/Györe Zoltán

Íme néhány a klubvezető, Sági Józsefné által összeállított kérdések közül, mutatóba: Ki mondta, hogy ipar nélkül a nemzet félkarú óriás? Kossuth, Petőfi vagy Vásárhelyi Pál? Hogy nevezed a pitypangot másképp? Gyermekláncfű, kutyatej, kákics vagy oroszlánfog? Kit akart elcsábítani Putifárné? Noét, Dávidot vagy Józsefet? És vajon mi lehet a pulykatakony? Szárnyasok betegsége, dísznövény vagy gombaféle?

Többségében jó válaszok születtek, és egymástól is tanultak a résztvevők. Az agytorna, memóriaerősítés pedig kifejezetten jót tett mindenkinek az összeforrt közösségben. Nefelejcs – ne felejts!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában