Fényár lett belőle

2018.12.12. 11:30

Lenyűgöző karácsonyi díszítés Körmenden – mesevilág

A város másik feléből is járnak Alsóberkibe, hogy megcsodálják Horváthék karácsonyi mesevilágát. A fenyőre 140 méter fényfüzér került, a kertet vízkeresztig rénszarva­sok, hóemberek „lakják”.

VN

Fotó: Szendi Péter

– Olyan 10–12 éve kezdődött, akkor még csak az ablakon volt. Aztán évről évre nőtt, 4–5 éve meg a fiam vette át tőlünk – mesélte Horváth Zsolt. Most már Patrik állítja össze a kertfényt: szánt húzó rénszarvasok, hóemberek magasodnak a kertben és adnak látványos díszkivilágítást.

 

A kert előtt álló hatalmas fenyőfa sem maradt zölden: 140 méternyi fényfüzér került rá. Ehhez egy „bevállalós” ismerős kellett, aki nem fél a magasságtól sem a fenyőtüskéktől: felmászott és rakta az izzókat, amíg érte. Aztán egy hatalmas botot raktak össze kampóval a végén, így került a füzér a fára. Horváthék büszkén mutatják a kivilágított kertet és házat, hamar híre ment Körmenden a karácsonyi fényözönnek, Zsoltot a piacon szólították le a minap, hogy megdicsérjék. Patrik már a bővítésen gondolkozik, jövőre saját tervezésű fényárt kaphat a házuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában