Facsemete

2019.08.13. 07:00

Magnólia Sárvár napos oldalán: az első!

Közösen ültette el az első facsemetét a 10 millió fa országos kezdeményezéshez csatlakozott sárvári csoport. Mostantól a fürdő területén növekszik az elegáns magnólia.

Tóth Kata

Már a fürdő területén növekszik

Fotó: VN/Lónai Balázs

Amint arról beszámoltunk, néhány hete Vas megyében elsőként alakult meg a 10 millió fa országos kezdeményezés sárvári csoportja. Céljuk összesen15 ezer fa – magonc vagy facsemete – elültetése, ez a szám megközelítőleg Sárvár lakosságának felel meg. Egész napos programsor zajlott szombaton a gyógyfürdőben a pozitív gondolkodás jegyében – ezt koronázták meg első faültetésükkel.

Már a fürdő területén növekszik
Fotó: VN/Lónai Balázs

A mozgalom önkéntese, Mógor Vivien az egybegyűlt fürdőzőknek beszélt a 10 millió fa kezdeményezésről. Vojtkó Tibor igazgató pedig elmondta, eddig is tevékenyek voltak a fürdő környezete érdekében, szeptember–októberben azonban újabb ültetéseket terveznek. Reményeik szerint addig még több emberhez eljut a mozgalom üzenete, és még több család közreműködik majd tevékenységükben.

A legközelebb tavasszal virágzó magnólia (liliomfa) ültetésébe szombaton kicsik és nagyok, gyerekek és szülők is besegítettek – az ágakon piros papírszívek emlékeztetnek a közös élményre.

A szervezők arra buzdítanak mindenkit, aki kedvet érez magában a cselekvéshez, hogy ragadjon ásót, gondozzon csemetét, vagy segítse őket az ötleteivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában