sok feladat és terv

2018.03.22. 13:48

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta az ELTE SEK rektorhelyettese

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese a múlt héten.

KÁNYA DÓRA

Dr. Németh István a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével Fotó: Nagy Jácint

Úgy véli, az elismerés nem csak neki szól, hanem a közös munka eredménye. Szeretnék, ha a Savaria Egyetemi Központ egy alkalmazott tudományi központja lenne az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek.

Elismerték sokrétű munkáját

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatára a régió gazdasági növekedését, valamint a kis- és középvállalkozások humánerőforrás-fejlesztését rugalmas és előremutató képzési rendszerek kidolgozásával segítő munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott dr. Németh István, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjának rektorhelyettese múlt héten Budapesten.

Dr. Németh István a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével
Fotó: Nagy Jácint

ELTE SEK

- Úgy gondolom, ez az elismerés leginkább egy folyamat része. Szombathelyen mi azt határoztuk el, hogy a felsőoktatást biztos alapokra helyezzük, amiben az ELTE lett a partnerünk. Szeretnénk, ha a SEK egy alkalmazott tudományi központja lenne az ELTE-nek, amely szerencsére Magyarország egyik legerősebb gazdasági régiójába van beágyazva. Hidat kellett létrehoznunk, amely az ELTE alaptudásainak eredményeit gyakorlatorientálttá teszi az itteni cégek számára, és úgy gondolom, ez most kezd kibomlani – emelte ki a rektorhelyettes.

Hozzátette: ennek az első lépése volt a gépészmérnök-képzés szombathelyi „meghonosítása”. Kialakítottak egy olyan modellt, amely a cégek számára is rendkívül hasznos. – Utólag elmondhatom, hogy ez jól sikerült. Sőt, szeptembertől előreláthatólag harminc külföldi hallgató is megkezdheti angol nyelvű képzését a SEK-en. A Campus Mundin 258 jelentkezés érkezett, amelyből 96 első helyes.

Lendületben

Annak, hogy éppen most tüntettek ki, az az üzenete számomra, hogy az alkalmazott tudományi központ lendületet kapott – hangsúlyozta dr. Németh István, aki kiemelte: sok még a feladat, például fontos a gyakorlatorientált pedagógusképzés. – Vannak automatizálható dolgok, de az oktatás nem az, a mi campusunk az alkalmazott tudásról szól, ahhoz pedig kellenek az innovatív megoldások, mert azok a módszerek, amelyeket a felsőoktatásban kifejlesztettek a múlt században, manapság már nem állják meg a helyüket. Revideálnunk kell, hogyan oktatunk, új technológiákkal forradalmasítani a módszert, sok tervünk van – tette hozzá.

- Felemelő pillanat volt az átadóünnepség, de most azon gondolkodom, hogy ez a kitüntetés ténylegesen mit adhat nekünk. Úgy gondolom, ha az itteni munka mögé a Nemzetgazdasági Minisztérium leteszi a voksát, akkor az nagyon jó irány. Számít a támogatásuk – zárta szavait dr. Németh István rektorhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában