kultúra és gasztronómia

2019.09.06. 21:59

Magyar napok és hungarikum kiállítás nyílt Düsseldorfban

Negyedszer rendeznek Magyar Napokat a németországi Düsseldorfban, a kultúra és a gasztronómia a főszereplő.

Bakos Ágnes

Fotó: VN

A magyarság gasztronómiai, szellemi és kulturális értékeit ismertette V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője a IV. Magyar Napok kulturális és gasztronómiai fesztiválon Düsseldorfban. A miniszteri biztos beszélt Németország és Magyarország rendszerváltásban megélt közös múltjáról is a rendezvény megnyitóján.

Fotó: VN

A IV. Düsseldorfi Magyar Napokat az Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány fővárosában rendezik meg, célja, hogy Németország legnépesebb, 18 millió lakosú tartományának fővárosában kellő népszerűséget és ismertséget kapjon Magyarország gasztronómiai, turisztikai kínálata, kultúrája. A programsorozaton kiemelt szerepet kapott a hungarikumok népszerűsítése, megjelenítése és ismertetése.

A régi piactéren húsz standon mutatkoznak be a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői, valamint a hungarikumok gyűjteményében szereplő nemzeti értékekkel, kézműves termékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. A négynapos eseményen a magyar népművészetet, népzenét bemutató kulturális programokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában