Kezdeményezés

2019.10.03. 11:30

Már nem kell utazni a nyelvvizsga miatt Celldömölkön

Nyelvvizsgahely működik az idei tanévtől kezdve a celli gimnáziumban. A tanárok, az intézmény és a tankerület is a kezdeményezés mellé állt.

Budai Dávid

Dózsáné Balogh Viola igazgatóhelyettes elmondta, két éve merült fel az ötlet

Fotó: VN/Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

Az idei tanévtől, már a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is lehet komplex alap- és középfokú BME nyelvvizsgát tenni német és angol nyelvből, spanyolból és franciából, felsőfokon pedig az írásbeli vizsgákra van lehetőség. – Két éve merült fel az ötlet, hogy Celldömölkön nyelvvizsgahelyet létesítsenek, mivel az itteni és környékbeli diákoknak más településekre kellett utazniuk, ha nyelvvizsgázni akartak, márpedig ez terhet jelentett nekik és szüleiknek is, és az iskola szeretett volna a nagyvárosban élőkkel azonos esélyeket nyújtani tanulóinak. Szándékunkat erősítette, hogy időközben egyértelművé vált, 2020-tól a nyelvvizsga már a felsőoktatásba való jelentkezés feltétele lesz – hangsúlyozta Dózsáné Balogh Viola igazgatóhelyettes.

Dózsáné Balogh Viola igazgatóhelyettes elmondta, két éve merült fel az ötlet
Fotó: VN/Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

A nyelvvizsgahely létrehozásának alapvető feltétele a megfelelő szakembergárda megléte, ami az iskolában adott volt, hiszen a nyelvtanárok többsége más vizsgarendszerekben már rendelkezett vizsgáztatói tapasztalattal, ráadásul szívesen vállalták az újabb kihívást. Ahhoz azonban, hogy a vizsgahelyet létrehozhassák, szükség volt az intézmény és a Sárvári Tankerületi Központ támogatására is, hiszen az akkreditáció és a képzések is költséget jelentettek az intézménynek, a jelentős adminisztrációs kötelezettségről nem is beszélve.

Mint megtudtuk, a BME vizsgarendszer nagyon vizsgázóbarát, mivel például az írásbeli alatt folyamatosan engedélyezett a szótárhasználat. A nyelvvizsgahely természetesen nem csak a helyi diákok, hanem minden környéken élő nyelvvizsgázó jelentkezését várja. Bővebb információ az iskola honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában