Interaktív tanulás

2019.07.19. 07:00

Márton és a gyerekek – Új applikáció, amely segít eligazodni a szent életében

Egy új applikáció segítségével bárki ismereteket szerezhet, játékos, interaktív formában tanulhat Szent Márton életéről.

Lakosi Gabriella

Az ovisok már a számítógépes világba születtek: bemutató a Gazdag Erzsi Óvodában

Fotó: Cseh Gábor

A program bemutatóját csütörtökön tartották a Gazdag Erzsi Óvodában. A projektben Szombathely önkormányzata is részt vesz. A cél, hogy közelebb hozzák a Szent Mártonhoz köthető közös értékeket és kulturális örökséget az emberekhez, méghozzá innovatív infokommunikációs eszközökkel.

A felhasználók valószínűleg legnagyobb részben az ide látogató és a helyi kisgyermekes családok lesznek. Az applikációban történeteket mesélnek el Szent Márton életéről, térképen mutatják be a róla készült szobrokat, fontos helyeket.

Az ovisok már a számítógépes világba születtek: bemutató a Gazdag Erzsi Óvodában
Fotó: Cseh Gábor

Ezek meglátogatására is ösztönöz a program, játékos módon, a helymeghatározás funkció (GPS) segítségével. De vannak benne játékok is, a még olvasni nem tudó, legfiatalabb korosztály számára is érdekes, izgalmas lehet. A tesztnapon dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében azt mondta, elsőre furcsának találta az ötletet, hogy a kisgyermekeket digitális formában szólítsák meg. De be kell látni, ennek a generációnak ez a természetes közege, ezen az úton lehet hozzájuk eljutni.

Aztán a gyerekek továbbadják az információt családtagjaiknak, barátaiknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában