Népszerűek és lelkesek

2019.09.11. 07:00

Másfél évtizede alakult szülői munkaközösségi tagokból a Tritikálé

Őrségiek lelkes csapata lép színpadra a városi rendezvényeken, de falunapokon is jókat kacaghatunk a Tritikálé Társulat által megjelenített bohózatokon, színdarabokon.

Nemes Judit

Kovácsné Horváth Katalin alapító tagja a társulatnak, amelybe várják a szerepelni vágyó gyerekeket, felnőtteket egyaránt

Fotó: Szendi Péter

Tizenöt éve jött létre az általános iskola szülői munkaközösségének tagjaiból a Tritikálé Társulat: 2004-ben tizenöt alapító taggal kezdték meg a munkát.

– Akkor mi, az aktívabb és merészebb szülők vállaltuk, hogy fellépünk egy kis darabbal a munkaközösségi bálon. Később már nemcsak az iskolai rendezvényeken szerepeltünk, máshonnan is kaptunk meghívást – mondta el Kovácsné Horváth Katalin, a társulat vezetője.

Elmondta azt is, hogy vannak még olyan tagjai a csapatnak, akik iskolás gyermekek szülei, azonban már nem kimondottan az iskolához kötődő őriszentpéteriekből állnak. Hangsúlyozta, hogy a Tritikálé létszáma nagyjából állandó, bár a tagok időközben kicserélődtek. Jelenleg Kovácsné Horváth Katalin, Bodoncziné Mihály Beatrix, Királyné Gáspár Angelika, Gaálné Lukács Katalin, Nagyné Szabó Ágnes, Mihály Klaudia, Mihály Gyuláné, Király László, Király Gábor, Kovács István, Mihály Gyula, Gaál Csaba, Vörös Győző, Gaál Diána, Fazekas Máté szerepel a jelenetekben, színdarabokban.

Kovácsné Horváth Katalin alapító tagja a társulatnak, amelybe várják a szerepelni vágyó gyerekeket, felnőtteket egyaránt
Fotó: Szendi Péter

Várják a jelentkezőket is – tudtuk meg Kovácsné Horváth Katalintól, hölgyeket, urakat és gyermekeket is örömmel fogadnak tagjaik sorába. A vezető kiemelte azt is, hogy igyekeznek mindig olyan darabot kiválasztani, amelyikben mindenki részt tud venni, és a szereplők, nézők egyaránt élvezik az előadásukat. Nagy tapssal jutalmazza a közönség előadásaikat, a többi között a Buszmegállóban című bohózattal arattak hatalmas sikert.

Hamarosan újra próbaterembe vonulnak, ahol új darabjukat kezdik el gyakorolni, amelynek premierje hagyományosan a márciusi szülői munkaközösségi bálon lesz. Az ősszel is várnak rájuk fellépések, Csákánydoroszlón, Őriszentpéteren és Szattán is szerepelnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában