Sajtóközlemény

2020.02.18. 15:05

Médiaközpont – Feljelentik és menesztik az ügyvezetőt

Meneszti és feljelenti a Szombathelyi Médiaközpont NKft. ügyvezetőjét a baloldali városvezetés. Kedden elkészült a soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatról szóló jelentés, ami alapján dr. Nemény András meghozta döntéseit. A végső szót a közgyűlés mondja ki.

Feljelentést tett dr. Nemény András polgármester

Fotó: VN

Téves céges bankkártyahasználat és szállodai számlák keltettek feltűnést a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága által januárban folytatott vizsgálat során – erről lapunk számolt be elsőként. Cikkünk megjelenése után, február 6-án dr. Nemény András baloldali polgármester soron kívüli belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el az önkormányzati cégnél. A vizsgálat jelentése kedden készült el, majd a városháza közleményt adott ki.

„A vizsgálat eredményeképp a polgármester két döntést hozott. Egyrészt büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy a közgyűlés (amely az ügyvezető felett a munkáltatói jogkört gyakorolja) rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát. A polgármester átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról a közgyűlés dönt.” – írta szerkesztőségünknek elküldött közleményében Kéner Balázs kommunikációs vezető.

Majd így folytatta: „Dr. Nemény András a közgyűlésen javasolni fogja az új ügyvezető személyének pályázati úton történő megválasztását, valamint további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására.” Illés Károly, a közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője kérdésünkre úgy reagált: – A felügyelőbizottság jelentése tükrében ez a döntés számunkra egyértelmű volt. A polgármesternek egyszerűen nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tegyen az ügyben.

„Sem a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, sem a Szombathelyi Rendőrkapitányságra nem érkezett feljelentés a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel kapcsolatban, valamint nyomozás sem került elrendelésre” – erről Seff er Lilla címzetes rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője tájékoztatta kedd délután lapunkat. Így a polgármester várhatóan ezt követően teszi meg feljelentését.

A szombathelyi közgyűlés legközelebbi ülését február 27-én, jövő csütörtökön tartja, dr. Nemény András itt terjesztheti elő az új ügyvezetőre vonatkozó javaslatát. Információink szerint a baloldali városvezetés már megkezdte a „castingolást”. Értesüléseink szerint napok óta keresik azt a személyt, aki vállalná a médiaközpont irányítását. Az önkormányzati cég egyébként nem csak az ügyvezető ügyei miatt került az elmúlt hetekben reflektorfénybe. Lapunk is beszámolt arról, hogy az Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) érdekeltségébe tartozó online portált kiadó cég egyik tulajdonosa, ügyvezetője, egyben a médium főszerkesztője, Farkas Balázs havonta bruttó 500 ezer forintért főállásban dolgozik hónapok óta a társaságnál.

EZ VOLT AZ EGYIK ELSŐ DÖNTÉS

Halmágyi Miklóst vitatott körülmények között nevezte ki a médiaközpont ügyvezetőjének az új baloldali többség 2019. március 1-jétől. „Olyan személy vállalta el, aki garancia mindenkinek” – mondta február végén dr. Nemény András abban a közgyűlési vitában, ami arról szólt, hogy miért kell Lovass Tibort meneszteni és új ügyvezetőt kinevezni az önkormányzati cég élére. Ismert, mi után a szombathelyi közgyűlésben a baloldali frakció – Molnár Miklós (Pro Savaria) szavazatával – többséget szerzett, ez volt az egyik első, országos visszhangot kiváltó döntése. A személycsere ellen akkor a Helyi Televíziók Országos Egyesülete is tiltakozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában