Halmágyi szabadsága alatt volt a konferencián?

2020.02.13. 20:18

Médiaközpont: véget ért a belső vizsgálat

Lezárult az a belső ellenőrzési vizsgálat, amelyet dr. Nemény András polgármester a Szombathelyi Médiaközpont Nkft.-nél soron kívül rendelt el.

Tömböly Ágnes

A városházán már látják a felügyelő bizottság ellenőrzésének eredményét

Fotó: Vas Népe

„A belső ellenőrzési vizsgálat valóban lezárult, ennek feldolgozása, tartalmi kielemzése még folyamatban van” – erősítette meg információnkat tegnap Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője.

Majd így folytatta: „Amíg a városvezetés ezt érdemben nem értékeli ki, addig ezzel kapcsolatban nem kívánunk nyilatkozni egyik sajtóorgánumnak sem. A közvéleményt és a sajtót is időben tájékoztatjuk a fejleményekről.”

A városházán már látják, hogy mit tárt fel az ellenőrzés
Fotó: Vas Népe

Lapunk közben úgy értesült, hogy az egyik szállodai tartózkodás időpontjában a médiaközpont ügyvezetője, Halmágyi Miklós szabadságon tartózkodott. Ezt a városházáról nem erősítették meg. A kérdéssel így Illés Károlyhoz, a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjéhez fordultunk, aki annyit közölt: ezt az információt saját értesülései alapján meg tudja erősíteni. Az ügyre rálátó informátorunk korábban azt mondta: a FEB vizsgálatakor az ügyvezető úgy nyilatkozott, egy konferencia miatt tartózkodott a welnessszállodában.

Ismert, a Vas Népe számolt be elsőként arról, hogy a Szombathelyi Médiaközpont Nkft. felügyelőbizottsága januári vizsgálata során három gyanús esetet tárt fel. Ezek között szerepelt téves céges bankkártyahasználat, amely során az ügyvezető egy temetkezési szolgáltatónál fizetett. Emellett két szállodai számla hátterét is vizsgálták. Halmágyi Miklós nyílt közgyűlésen szeretné tisztázni magát.

Korábban írtunk a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában