árcsökkenés

2019.06.17. 10:19

Még mindig van lejjebb – Olcsóbb lesz a tankolás szerdától

A vasi megyeszékhelyen már csak az tankol literenként 400 forint felett, aki prémium üzemanyagot vásárol. Szerdán sorban a negyedik árcsökkentés jön a magyarországi töltőállomásoknál.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

A benzin bruttó 5 forinttal lesz olcsóbb szerdától, a gázolaj pedig bruttó 2 forinttal kerül kevesebbe literenként. Ez azt jelenti, hogy a benzin országos átlagára 377 forint lesz, gázolajat pedig 386 forintos átlagáron adnak.

Ez a negyedik június árcsökkentés a töltőállomásoknál, a szerdai árváltozást is számolva 32 forinttal lett olcsóbb a benzin és 24 forinttal kerül kevesebbe egy liter gázolaj, mint május végén.

Szombathelyen már nem árulnak 400 forint felett egyik üzemanyagfajtából sem, kivételt jelentenek persze a prémium üzemanyagok.

A legolcsóbb dízel most Szombathelyen 375, a legdrágább 399 forint. Benzinből 375 és 394 forint a két szélsőséges szombathelyi ár a legnagyobb ár-összehasonlító portál gyűjtése alapján. Ezekből az árakból kell szerdán leszámolni az 5 és a 2 forintot, ha egy az egyben lecsapódik a kiskereskedelemben a nagykereskedelmi ármérséklés.

A magyarországi üzemanyaár-csökkentés hátterében az olaj árának világpiaci csökkenése áll, annak ellenére is, hogy a forint gyengült az elmúlt napokban az amerikai dollárral szemben a bankközi devizapiacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában