Átadás

2019.04.24. 16:10

Megduplázta villamos motorvonatai számát a GYSEV

Lezárult a GYSEV Zrt. újabb motorvonat beszerzési projektje, ezzel 20 darabosra bővült a vasúttársaság FLIRT-flottája. A fejlesztésnek köszönhetően a GYSEV teljes, villamosított vonalhálózatán modern motorvonatok szállíthatják az utasokat a regionális közlekedésben.

vaol.hu

Fotó: gysev.hu

A GYSEV Zrt. sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz, melyben részletezik, hogy a vasúttársaság sikeresen lezárta motorvonat projektjét, aminek köszönhetően megduplázta FLIRT motorvonatai számát:

Az új generációs FLIRT motorvonatok megfelelnek a legújabb Crash ütközési normáknak is, nagyobb biztonságot nyújtva a mozdonyvezetőnek, emiatt az új járművek az előző generációs motorvonatokhoz képest 2,8 méterrel hosszabbak. A 77,1 méter hosszú, négyrészes motorvonatok összesen 208 ülőhellyel rendelkeznek, a dinamikus járművek 39 másodperc alatt érik el a nulláról a 120 km/órás sebességet.

A harmadik generációs FLIRT-öket is tágas, többfunkciós beszállóterek jellemzik, amelyek gyors utascserét tesznek lehetővé. Az alacsonypadlós kialakításnak köszönhetően a kerekesszékkel, kerékpárral vagy babakocsival utazók is kényelmesen használhatják az új járműveket. A vonatokat légkondicionálóval, korszerű utastájékoztató és kamerarendszerrel, WIFI-vel, mobiltelefonok, tabletek és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, továbbá páholyos elrendezésű ülésekkel szerelték fel.

Fotó: gysev.hu

 

A járművek részben magyar gyártásúak: a Stadler szolnoki üzemében gyártották le a vonatok alumínium kocsiszekrényeit, itt kapták meg a kocsiszekrények a jellegzetes zöld-sárga-szürke színű külső festést, emellett a svájci gyártású forgóvázakat szintén Szolnokon szerelték be a járművekbe.

A Sopronban megtartott átadási ünnepségen Dr. Pafféri Zoltán, a Miniszterelnöki Kormányiroda társasági portfólióért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: „A mostani beszerzés eredményeként az országban jelenleg összesen 143 FLIRT motorvonat közlekedik. Ezek a járművek segítenek a kormányzat azon törekvését megvalósítani, miszerint minél több utas vegye igénybe a közösségi közlekedést. A GYSEV Zrt. a beszerzésnek köszönhetően olyan színvonalú szolgáltatást tud nyújtani, amely példa lehet az egész országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában