influenza

2019.02.27. 14:21

Megint kevesebb a beteg Vas megyében

Országosan és Vas megyében is csaknem harmadával csökkent egy hét alatt az influenzaszerű megbetegedések száma. Vasi minták között kettőben mutatták az influenza vírusát.

Bakos Ágnes

Négy pozitív laboratóriumi influenzamintát találtak a múlt héten Vas megyében Illusztráció: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Az előző héten 33.900-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez a szám 35 százalékkal kevesebb, mint a megelőző héten volt – jelentette a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Országosan 347 beteg jut 100 ezer lakosra vetítve a megelőző heti 536 beteg után. Vas megyében 476 beteg jut 100 ezer lakosra, míg a megelőző héten még 662 volt.

A Vas megyéből beküldött minták között kettőben mutatták ki a laborvizsgálatok, hogy biztosan influenza okozott megbetegedést: egy esetben az A(H1N1)pdm09, egy másik esetben az A(H3N2). A betegség halmozódását csak a fővárosból jelentették.

A legtöbb megbetegedést, ahogy az előző héten, úgy most is a két másik nyugat-dunántúli megyében számolták, Zalában és Győr-Moson-Sopronban.

A kórházi látogatási tilalmak továbbra is érvényesek: teljes körű a tilalom a vasi intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában