az érettségi küszöbén

2018.12.11. 19:47

Megkapták a szalagot a körmendi végzős gimnazisták

A Kölcsey Ferenc Gimnázium 39 végzős tanulójára tűztek szalagot Körmenden, a Batthyány Örökségközpont Színháztermében.

Markó Petra

A szalagavató szertartásrendjéhez tartozik a tánc

Fotó: Jámbori Tamás

Ahogyan Laczó Tamás, az iskola igazgatója fogalmazott: az érettségi évében a szalag­avató ünnepség szertartásaival elkezdődnek az „alma mater éretten való elhagyásának” előkészületei, amelyek a tanároknak adott szerenáddal, a ballagással, majd a bankettel érnek véget. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy éljenek meg minden pillanatot, mert mostantól minden „filmszerűen felgyorsul”. Ezekhez a beavatási szertartásokhoz szorosan kapcsolódnak ugyanis az olyan próbatételek, mint a nyelvvizsgák, a félévi jegyszerzés, majd az év végi hajrá, végül az érettségi vizsga.

A szalagavató szertartásrendjéhez tartozik a tánc
Fotó: Jámbori Tamás

Az intézményben úgy tartják: a pályaválasztás felelőssége az iskoláé is. Ezért az előző tanévben helyben biztosítottak lehetőséget a tájékozódásra. Jövő év január 14-én, röviddel a döntés előtt, a nyílt napi látogatások után pedig újra pályaorientációs napot rendeznek, ahol a meghívott felsőoktatási intézmények mutatkoznak be. Az iskola statisztikai adatai alapján jó alapokat ad. Az utóbbi években a diákok 70-80 százaléka felvételizett sikerrel.

A szalagavatón a hagyományos műsor után a végzősök a hozzátartozóikkal és tanáraikkal közösen báloztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában