Köszöntés

2018.12.06. 21:17

Meglepetés Kovács Palinak – Az X-faktor sztárja a városházán

Már tavaly is nekivágott a megmérettetésnek, akkor a mentorházból kellett hazamennie. Idén viszont három élő show-ban is szerepelhetett. Tegnap Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte őt a városházán: megköszönte a fiatal zenésznek, hogy Szombathely hírét tovább öregbítette.

Lakosi Gabriella

Koczka Tibor, Kovács Pali – és a megjelölt naptár Fotó: Horváth Balázs

Kovács Pali ajándékokat is kapott a politikustól, például egy naptárt, amelyben megjelölték január 22-ét: a fiatal énekes felkérést kapott arra, hogy a magyar kultúra napján lépjen fel Szombathelyen. Egy gitár formájú kulcstartóval is meglepték az énekest, amit a szombathelyi Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. (FÉHE) foglalkoztatási részlege készített. A zenész édesanyja a meglepetésfogadáson elmondta: a családban senki nem muzikális – Palin kívül. Róla viszont már nagyon fiatalon kiderült, hogy nagyon tehetséges. Ezután Pali visszavette a szót, elmesélte: először meséket és verseket írt. Ebből lettek aztán a dalszövegek. Az X-faktorban való szereplését hatalmas lehetőségnek élte meg, azt mondta: rengeteget tanult az ott töltött hetek alatt. Úgy gondolja, betekintést kaphatott abba, hogyan működik a show-business, ráadásul olyan emberekkel ismerkedhetett meg és köthetett barátságot, akikről azt sem remélte, hogy valaha lehetősége lesz találkozni velük. Úgy fogalmazott: bölcsebben és érettebben tért vissza onnan.

Koczka Tibor, Kovács Pali – és a megjelölt naptár Fotó: Horváth Balázs

Most is készül éppen egy saját dal, már a demóverzión munkálkodnak. Puskás Peti, volt mentora is segít neki, közösen jönnek elő újabb és újabb ötletekkel. A jövőben pedig minél több dalt és fellépést is szeretne, hiszen ő úgy látja, most van itt a lehetőség, most kell megragadni az alkalmat. A szülei pedig természetesen támogatják ebben; ugyanúgy, ahogyan kisgyerekkorától fogva tették. Most a zenei pálya a fő cél, de Pali készül B tervvel is. Ezért fél év kihagyás után januártól már újra iskolába jár – és vizsgáznia is kell majd a szemeszter anyagából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!