Andrisért tették

2017.12.15. 20:08

Megtaláltuk: az NLG-s 10/D a legjobb fej osztály

A 10-esek vettek egy képet, hogy támogassák Andrist. Ha ön is követné példájukat, még megteheti. Hétfőn lesz az árverés, de van még pár kép, ami eladó. A Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10/D osztálya megveszi Nagy Jácint fotóriporterünk egy képét, hogy segítsék Kozma Andrist és édesanyját, na meg persze, hogy legyen egy menő képük. 

Budai Dávid

Fotó: Nagy Jácint 

 

Fotó: Nagy Jácint

Az ötlet Boros András osztályfőnöktől származik, aki miután néhány tanítványával végignézte és lefotózta a kiállítás képeit, szavazásra bocsátotta a kérdést az osztályban.

Mint megtudtuk, a megvásárolható három tucat kép közül nem volt könnyű kiválasztani a legjobbat. A döntésnél el akarták kerülni az egyéni érdekeket, ezért esett végül a választás Nagy Jácint esernyős képére. Ezt a képet aztán minden diák támogatta, így fogták magukat és előteremtették rá a pénzt. Mi pedig pénteken el is vittük a képet a 10/D-nek, akik felajánlásukkal vitathatatlanul kiérdemelték az év legjobb fej osztálya címet. A képet azonban nem hagytuk náluk, mivel azt – akárcsak a többi vásárlónak – hétfőn 17 órakor adjuk át az Atrium Family Centerben. Készítettünk viszont egy fotót, amelyen ők, a megvett kép és Nagy Jácint is szerepel, aki elmesélte, hogy a fotót Kassán készítette. Meglátta a sok színes esernyőt, megtetszett neki a téma és megörökítette. Hétfőtől már egy osztály termét és napjait fogja színesebbé tenni a sok színes esernyő.

 

Mint ismert, az idén is elindítottuk év végi jótékonysági akciónkat. A 7Mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel karöltve ezúttal a halmozottan sérült, 11 éves szombathelyi kisfiúnak, Kozma Andrisnak és az őt egyedül nevelő édesanyjának szeretnénk szebbé tenni a karácsonyát. Az akcióhoz kapcsolódva a Vas Népe fotóriporterei, Szendi Péter, Unger Tamás és Nagy Jácint képeiből jótékonysági kiállítást rendeztünk az Atrium Family Centerben. A nyitvatartási időben megtekinthető negyvenöt fotó közül kilencet december 18-án 16.30-kor elárverezünk. A többi, még el nem kelt képet egységesen tízezer forintért lehet megvásárolni. Ennyit dobott össze az NLG sportosztálya is, akik nemcsak egy képpel lesznek gazdagabbak, de azzal az érzéssel is, hogy adni a legjobb dolog a világon. Ha egy-egy fotó megvásárlásával ön is támogatná Andrist és édesanyját, szándékát jelezze a [email protected] e-mail-címen! Írja meg, hogy melyik fotót szeretné megvásárolni, adja meg nevét, telefonszámát, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot Önnel! A megvásárolható fotókat a Vaol.hu oldalon is megnézheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában