Őrzik a hagyományt

2019.05.22. 11:30

Megújulnak, de maradnak a nyári rendezvények Szentgotthárdon

Három hónapja Hrabovszky Orth Katinka személyében új vezetője van a Pannon Kapu Kulturális Egyesület munkaszervezetének, két hete pedig már ő az egyesület elnöke is. Lendületes irányítást, minden életkort megcélzó programkínálatot tűzött ki célul maga elé, és természetesen, egy kicsit megújítva, tovább élteti a város hagyományos rendezvénysorozatait.

Tersztyánszky Krisztina

Hrabovszky Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület új vezetője

Fotó: Szendi Péter

A sorban az elsőre már egy hónapot sem kell várni: a Szerelmesek fesztiválja június 19-től 23-ig folyamatos szórakozással várja a városba érkezőket. Már szerda este a kaposvári Roxínház zenés, táncos darabjának tapsolhat a közönség. Pénteken Valami csajok címmel Pokorny Lia és Őze Áron kétszemélyes komédiája, szombaton pedig a Thália Tanoda mozgásszínházi darabja kínál igényes kikapcsolódást. A koncertek sorában sok fellépő lesz a konga-showtól a Pa-dö-dőig. Június 23-án a látogatók író-olvasó találkozón ismerkedhetnek Lakatos Leventével, motivációs előadást hallgathatnak Vujity Tvrtkótól, a Várkertben Kakaó-koncert lesz, este pedig tűzijáték zárja a rendezvénysort. A szabadtéri programok zöme ingyenesen látogatható.

Hrabovszky Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület új vezetője
Fotó: Szendi Péter

A nyár következő nagy attrakciója a Hopplá fesztivál lesz július 5-én és 6-án – a deresedő rockerek már harmincadik alkalommal adnak egymásnak találkozót az immár felújított várkertben. Majd július végén a történelmi napok idézik fel az 1664-es dicső ütközet emlékét.

Hrabovszky Orth Katinka őszi terveiről annyit árult el: amatőr színjátszókört szeretne indítani, amelybe szívesen látja a különböző korosztályokhoz tartozó, színművészet iránt érdeklődő emberek jelentkezését.

A kultúráért dolgoznak

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület 2005. július 27-én alakult azzal a céllal, hogy a város önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás keretében végezze a város és a térség közművelődési feladatait. A programok szervezése, tervezése mellett segíti a kulturális, művészeti csoportok munkáját és ösztönzi új csoportok létrejöttét. A közművelődési feladatok ellátására az egyesület munkaszervezetet működtet, főállású alkalmazottakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában