avató

2019.09.23. 07:00

Megünnepelték a felújított gércei épületeket – Nem tégla és habarcs, hanem hit

Nem csak tégla és habarcs: hitből épülnek a templomok és a közösségi terek, hallhatták a felújított gércei épületek szombaton megtartott avatóján az ünneplők. Szentbeszédet mondott dr. Székely János megyés püspök, köszöntővel készült V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Bakos Ágnes

Fotó: BENKO SANDOR

Az itt tapasztalt összefogás a megújulás és a jövőbe tekintés bizonyítéka – fogalmazott a felújított Szent Kereszt felmagasztalása-templom és a plébániaépület avatásán Balasi István esperes-plébános.

Pályázaton nyert mintegy 35 millió forintból, valamint a szombathelyi katolikus egyházmegye támogatásával és helyi hívek adományaiból dolgoztak: tetőt cseréltek a templomon és a plébánián, közösségi házat építettek.

Székely János megyés püspök szentbeszédében Mindszenty Józsefet állította példaképként: a bíboros a családi otthont, a templomot és az iskolát nevezte meg élete oszlopainak. Ezek tanították emberségre, hitre, szeretetre.

 

– Még ma el kell indulni a helyes úton, a családban az irgalom, a szeretet, a nagylelkűség útján. Nem holnap, hanem még ma – fogalmazott Székely János.

– Tudnunk kell, hogy a templomok, közösségi épületek igazából nem téglából, nem habarcsból épülnek, hanem hitből. Ha nem így lenne, csak szép építmények lennének, nem lennének képesek arra, hogy összefogják a közösséget – mondta V. Németh Zsolt, a

térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában