Nyílt nap

2019.01.24. 19:54

Minden képzési terület képviseltette magát az ELTE nyílt napján

A decemberi alkalom után csütörtökön ismét nyílt napon várta az érdeklődőket az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

Tóth Kata

Riedl Nóra tegnap hasznos információkhoz jutott, Lengyel Esztert kérdezte Fotó: Unger Tamás

Más célú és felépítésű volt a csütörtöki nyílt nap a korábbihoz képest, hiszen aki megjelent, nagyjából már eldöntötte, hogy milyen szakok érdeklik, és kérdésekkel érkezett, erről beszélt köszöntőjében Horváthné dr. Molnár Katalin, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatóhelyettese. Megjegyezte azt is: képzési struktúrájuk egyedi, az intézményben kis csoportokban dolgoznak, oda tudnak figyelni a hallgatókra, nyomon követik egyéni fejlődésüket. Az elmúlt években racionalizálták képzési kínálatukat, kizárólag olyan alapképzéseket indít az ELTE SEK, amelyekre piaci igény mutatkozik a régióban. A fő profi l a pedagógusképzés, melyben szinte a teljes portfóliót kínálják. Szombathelyen hallgatóbarát és gyakorlatorientált képzés zajlik, új módszertanokat alkalmazva.

A hallgatókat teljesítményalapú és szociális ösztöndíjakkal támogatják, kollégiumot pedig gyakorlatilag mindenkinek biztosítanak, mondta Németh Péter, a Tanulmányi Hivatal vezetője. A hallgatói önkormányzat képviselői tudják talán a legjobban, milyen Szombathelyen „eltésnek” lenni. Standjuknál Lengyel Eszter harmadéves hallgatót faggatta Riedl Nóra, aki Budakesziről utazott Szombathelyre a nyílt nap kedvéért. Nóra eldöntötte, hogy rajz- és biológiatanár szakra jelentkezik, több helyen járt, esélyes, hogy beadja a jelentkezését az ELTE SEK-re, azt mondta. A C épület aulájában a standoknál ezzel párhuzamosan több helyszínen tájékozódhattak tegnap az érettségi előtt álló diákok az aktuális képzésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában