kilenc tanuló

2018.05.03. 21:21

Mindent vittek a Horváth Boldizsár diákjai az országos tanulmányi versenyeken

Példátlan sikereket ért el a Horváth Boldizsár szakgimnázium kilenc tanulója három rangos országos tanulmányi versenyen.

Budai Dávid

Az iskola diákjai minden létező díjat besöpörtek az elmúlt hetekben Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Sajtótájékoztatót tartottak tegnap délben a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium könyvtárában, mivel az elmúlt hetekben három rangos országos szakmai versenyen is dobogós helyezést értek el az iskola tanulói. Sági József igazgató hangsúlyozta: az iskola történetében soha nem fordult elő még olyan, hogy az intézményben oktatott mindhárom szakmacsoport – közgazdasági, informatikai és ügyviteli – országos tanulmányi versenyén dobogós helyezést érjenek el diákjaik.

Az iskola diákjai minden létező díjat besöpörtek az elmúlt hetekben Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Bokor Csaba igazgatóhelyettes elmondta: az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítésének elődöntőjén az iskola 15 tanulója indult, közülük a siófoki döntőbe Ferencsák Donát és Gombkötő Kitti jutott. A hatvan döntős induló közül előbbi harmadik, utóbbi második helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel a két diák teljes felmentést kapott a vizsgák alól és megszerezték a szakképesítést is. Az iskola mindemellett elnyerte az ország legjobb közgazdasági szakközépiskolája címet, így őket illette a vándorkupa is. A kupa akkor maradhat örökre az iskolában, ha azt háromszor elnyerik. Bokor Csaba elmesélte, erre már kétszer volt példa, így pillanatnyilag három serleg van az iskolában, és most még egy miniszteri elismerő oklevelet is kaptak.

A gazdasági informatikus verseny is többfordulós volt, a döntőbe öt diákot hívtak meg, közülük négy a mi iskolánkból került ki – hangsúlyozta Hollósi András igazgatóhelyettes. Ötödik lett Pergel Dániel, negyedik Szajkó Péter, harmadik Kreutzog András és Joós Tibor pedig első.

Az ügyviteli szakmacsoport esetében két diák jutott be a legjobb hat közé, itt ötödik lett Bognár Kira, Kiss Boglárka pedig a dobogó második fokára állhatott.

Elhangzott: ezeken a szakmai versenyeken jellemzően több százan indulnak, így a diákok valóban komoly teljesítményt értek el. – Ha a középiskolai rangsor meghatározásánál csak a szakmát néznék, akkor a Horváth Boldizsár iskola messze a legjobb lenne a szakgimnáziumok között – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában