Jótékonysági est

2018.04.22. 09:57

Mint egy beépített denevér – Okosbot a Savaria Lions Clubtól

Összesen 145-en báloztak szombaton a Savaria Lions Club estjén, ahol a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete vezetője ajándékba kapott egy okosbotot. Táncleckék is színesítették az estét.

Bakos Ágnes

Mint egy „beépített denevér”, viccesen így jellemezte az okosbotot a tulajdonosa, Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke. Ő kapta a rendkívül hasznos eszközt a Savaria Lions Club tagságától. A szerkezet GPS-koordinátákat ismer fel, rendszeresen látogatott úti célokat programozhat be rajta a használója, és ami a legnagyobb előnye, hogy ultrahang segítségével vállmagasság felett is „védi” használóját, jelzi, ha akadályt észlel. Összesen hat darab ilyen bot van az országban. Nem először támogatja a vakokat és gyengénlátókat a Savaria Lions Club: az országban elsőként jelentkeztek a szemszűrő programra – emlékeztetett Koleszár Péter, a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége kormányzója.

Az ünnepélyes botátadó előtt táncbemutatóval hangoltak a bálra a résztvevők. Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik, a PRO-ART TSE versenytáncosai bemutatójához meglepetésre „tanítványaik” is csatlakoztak: Módos Tibor, a Kanizsai gimnázium igazgatója és dr. Czetter Ibolya mutatta meg tánctudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában