Ajtócsere és koncertfilm

2019.08.02. 17:30

Mozgalmas heteknek nézünk elébe a szentgotthárdi moziban

Ajtócsere lesz a szentgotthárdi moziban, ezt is hozza a második félév, meg persze a premiereket, azok közül a családi filmekre vevők leginkább a szentgotthárdiak.

Bakos Ágnes

Sebestyén Dénes, a szentgotthárdi mozi szervezője adatokat és programokat sorolt: van filmklub, népszerűek a családi filmek – csak kevés van belőlük

Fotó: Szendi Péter

Nagytakarítás, izzócsere, a szellőzőrendszer ellenőrzése – ezekre a kisebb karbantartási munkálatokra használják ki a nyári moziszünetet a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban – számolt be Sebestyén Dénes, a mozi szervezője.

Kiadják ilyenkor a moziszemélyzet szabadságát, és a kéthetes leállás alatt elvégzik a kisebb felújításokat, majd augusztus 8-án lesz legközelebb vetítés a gotthárdi vásznon. És a hét hónapos számvetésre is alkalom a nyári leállás. Idén 225 vetítést tartottak eddig, egy-egy vetítés átlagos nézőszáma 48 volt – számolt kérésünkre Sebestyén Dénes.

Az idei nézőszám kicsit elmarad a tavalyi év azonos időszakától, azonban a több évre visszatekintő statisztikákban látszik, hogy az év második fele általában emel a nézőszám­átlagon. Kiemelte az összesítésben a filmklubot, amelynél az idei az első teljes art sáv, vagyis az eddigi kettő helyet három sorozatban tartanak vetítéseket és beszélgetéseket. És lehet, hogy közönségtalálkozóra is lesz alkalom, pontosabban finanszírozás. Nyert ugyanis a fenntartó, a szentgotthárdi önkormányzat egy LEADER-­pályázaton. A 2 millió forintból várhatóan programszervezésre is költhetnek a felújítás mellett. – A két, kifelé nyíló nézőtéri ajtót és ezt a beltéri ajtót, amely a nézőteret választja el az aulától, ezeket korszerűsítik, nyílászárócsere lesz – mondta el Sebestyén Dénes.

Sebestyén Dénes, a szentgotthárdi mozi szervezője adatokat és programokat sorolt: van filmklub, népszerűek a családi filmek – csak kevés van belőlük
Fotó: Szendi Péter

Ami a vásznat illeti, egy nagyszabású augusztusi programot emelt ki: vetítik majd a BTS – A zenekar és ami mögötte van című produkciót. Az egész világon csak néhány napra kerül mozikba a koncertfilm, Vas megyében pedig Szombathely mellett Szentgotthárd kapott lehetőséget, hogy műsorra tűzzék a várhatóan elsősorban tinédzsereket vonzó filmet.

Még előbbre tekintve, a novemberi rajzfilmünnepet említette a szervező, az országos animációs kampányhoz idén is csatlakozik a Csákányi László Filmszínház. Erre van igény, és a szórakoztató alkotásokra ülnek be legszívesebben a szentgotthárdiak. – Ami menne, és amiből kevés van, azok a családi filmek – összegezte.

Van azért négy-hat film, amelyeknél jelentős nézőszámra számítanak a gotthárdi moziban, ahová továbbra is harminc kilométeres körzetből látogatnak a mozizni vágyók. Aztán ez az év is moziünneppel zárul – hogy akkor mit kínál a filmszínház, arra még korai előretekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában