program

2019.05.17. 20:00

Neked munka, nekem álom – Mikor egy nap valóra válnak a munkaálmok

A fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek társadalmi befogadását segíti elő a Duo Day – Neked munka, nekem álom kampánya. Az országos programsorban Vas megyében 12 munkaálom vált valóra pénteken.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

A kezdeményezés 2008-ban indult Finnországból, 2015-ben a Salva Vita Alapítvány hozta be Magyarországra, Vas megyében a pénteki volt a harmadik álom-munkanap. A megnyitón dr. Krecskó Erika, a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője megjegyezte: az országos fogyatékosságügyi program kiemelt célja a társadalom és a munkáltatók érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt. A kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is a foglalkoztatás bővítésére és a foglalkoztatásközpontú rehabilitációra törekszik, amire jó alkalom egy ilyen nap.

 

Az országban pénteken 228 álom valósult meg, Baradits-Szabó Veronika, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület elnöke sorolta a vasi lehetőségeket: volt, aki állatgondozó, más szobafestő, zeneiskolai tanár, virágkötő, tűzoltó, kertész, cukrász vagy éppen csokikészítő lehetett néhány órára. Az egyházmegyei karitász Hársfa-házában dolgozó 32 éves Takács Évi egész héten a péntekre várt: végre súgónak állhatott a Weöres Sándor Színházban. Azt mondta, lehetőséget kapott, hogy bebizonyítsa, nem csak monoton manuális munkára képes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában