tiltakozás

2018.12.06. 07:00

Nem lesz út Oladon – A rendezési tervből is kiradírozzák a nyomvonalat

A lakók tiltakozása miatt, még a rendezési tervből is kiradírozzák az út nyomvonalát, aminek megépítése egyébként soha nem is volt tervben.

Budai Dávid

Dr. Tuboly Andrea még a rendezési tervben szereplő út nyomvonalát mutatja Fotó: Unger Tamás

Elterjedt a hír, hogy az Oladi lakótelepet egy házak között vezetett úttal szelnék ketté. Az lakók közül többen felháborodtak, hiszen éppen azért vettek itt egy-két évvel ezelőtt lakást, mert az átmenő forgalomtól nem kellett tartaniuk, az út megépítésével pedig egy csapásra vége lenne a nyugalmuknak. A Simon István utcai, új építésű társasházak közös képviselője, dr. Tuboly Andrea a hírre azonnal a városvezetéshez fordult, és múlt csütörtökön, mintegy száz lakó képviseletében néhány tiltakozóval felkeresték a főépítész-irodát. Itt kiderült, hogy 2006 óta szerepel a város rendezési tervében az az út, ami a Rohonciról a Sportligettől indulva a házak között érné el az elkerülőt, de konkrét tervek a megvalósításról nincsenek.

Dr. Tuboly Andrea még a rendezési tervben szereplő út nyomvonalát mutatja Fotó: Unger Tamás

Lendvai Ferenc tanácsnok elmondta, a város tervei között egyébként nem szerepelt az út megépítése, és a mostani hároméves útfelújítási tervben sincs napirenden a kérdés, ráadásul a beruházásra forrás sincs, de ha volna is – hangsúlyozta, akkor sem lépnének, mivel az itt élők érdekeit tartják szem előtt, akik láthatóan nem örülnének az útnak sem most, sem a jövőben.

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta, a városvezetés meghallja a város polgárainak hangját, így nem hogy nem építik meg az utat, de a lakók megnyugtatására annak nyomvonalát még a rendezési tervből is ki fogják radírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában