Magas ponthatárok Szombathelyen

2019.07.26. 11:30

Népszerűek az ELTE SEK és a PTE fölkínált képzései

Találkoztunk két boldog leendő egyetemistával, és mutatjuk a számokat: az ELTE SEK és a PTE képzései is népszerűek. Szerdán este hirdette ki az Oktatási Hivatal a 2019/20-as tanév normál felvételi eljárás ponthatárait.

Tóth Kata

Fodor Viktória és Weinhoffer Ramóna: két boldog leendő szombathelyi egyetemista

Fotó: Szendi Péter

Fodor Viktória és Weinhoff er Ramóna 99 százalékig biztos volt a dolgában, mégis határtalan boldogságot éreztek, amikor szerdán este a jáki faluszélen egy kis hídon ülve sms-t kaptak, hogy felvették őket a vágyott egyetemükre.

Ramóna júniusig orlays diák volt, ő az ELTE SEK magyar-történelem szakára jutott be. Turizmust tanult, de az évek alatt egyre erősödött benne, hogy inkább tanár szeretne lenni. Úgy hallotta, „nagyon tanulós” mindkét szak, de várja a kihívást.

Barátnőjét, a volt premontreis Vikit pedig nem lehetett lebeszélni a közösségszervező szakról: ő a közösségi művelődés területén szeretne dolgozni. Az ELTE, ahová felvették őket, töretlenül népszerű, a SEK képzéseire 591 hallgatót vettek fel az idén. A jelentkezések a tavalyihoz hasonlóan alakultak, az idén is magasak voltak a bekerülési ponthatárok, az átlag 353 pont volt.

Fodor Viktória és Weinhoffer Ramóna: két boldog leendő szombathelyi egyetemista
Fotó: Szendi Péter

A felvettek 34,5 százalékát adja a pedagógusképzési terület, de erősödtek a közgazdasági képzések is, a Savaria Campus 69-et indít. A PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában indított új képzések is beváltották a reményeket: 62 fővel nőtt a nappali munkarendű hallgatói létszám.

Jelentős emelkedést eredményezett az ápolás és betegellátás alapképzési szak új nappali munkarendű szakirányainak indítása. A tavalyinál 42 százalékkal több, összesen 179 hallgatót vettek fel, nappali képzésben 97-en, levelezőn 82- en kezdhetik meg a tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában