vadászérem

2019.08.26. 07:00

Nimród-érmet kaptak a csepregiek

Nimród Vadászéremmel tüntették ki a Csepregi Répcevölgye Vadásztársaság két tagját is az idei Vas megyei vadásznapon a körmendi Batthyány-kastély parkjában. Mindketten évtizedek óta ápolják a vadászati kultúrát.

Vas Népe

Mészáros Gyula és Mayer Bertalan az elismeréssel. Több mint három évtized munkája Fotó: VN

A vadgazdálkodásban és a vadászati kultúra ápolásában végzett munkájukért részesültek elismerésben. Mayer Bertalan 35 éve vadász, 1984-ben lett tagja a Dózsa Vadásztársaságnak, örökké hálás, hogy „nagy öregektől” tanulta a szakma írott és íratlan szabályait és etikáját. 1996-tól átlépett a jogutód Répcevölgye Vadásztársaságba, ahol a vadásztársaság elnöke is lett, 2000-től 2009-ig látta el a feladatot. Három fia van, büszke arra, hogy mindhárom vadász, és közülük kettővel egy vadásztársaságban vannak.

Mészáros Gyula és Mayer Bertalan az elismeréssel. Több mint három
évtized munkája Fotó: VN

Mészáros Gyula 31 éve tett vadászvizsgát. Ő is a csepregi Dózsa Vadásztársaságban kezdte, és mikor megalakult a Csepregi Répcevölgye Vadásztársaság, annak a tagja lett. Itt a jelölőbizottság, a szavazatszedő bizottság elnöke volt, jelenleg fegyelmi bizottsági tag. Fontosnak tartja, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljon. Mindkettőjük kitüntetésében benne van a több mint három évtizedes munka elismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában