Még lehet jelentkezni!

2019.05.10. 07:00

Nyolc vasi település nevezett a Virágos Magyarország versenyre

Meghosszabbították az idei Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét. Az elmúlt években szép sikereket értek el a nevezett vasiak, és a megyéből nyolc település idén is biztosan beszáll a virágosítási versenybe.

Bakos Ágnes

Nagyrákos eddig is virágosított, az idén is beszáll, mondta a polgármester

Fotó: Vn-archív/Szendi Péter

– Természetesen idén is – válaszolta a Nagyrákos virágos versenyre nevezését firtató kérdésre Némethné Baksa Eszter polgármester. Azt mondta, nincs már hová fejleszteni a virágosítást Nagyrákoson, ahová csak tudtak, ültettek. Úgy fogalmazott, teszik a dolgukat. Azt is megjegyezte, hogy „nem csak maguknak” virágosítanak. Épp egy hete ültették ki a muskátlikat, a virágok közül pedig elloptak néhányat: a szattai buszfordulóból.

– El ne felejtsem kiírni a Facebookra, hogy aki elvitte, öntözze majd rendesen, ha eláll az eső – mondta még az ellopott muskátlikról, azokat pótolják majd, lesz virág a helyükön, mire a Virágos Magyarország verseny bírái Nagyrákosra érnek.

Nagyrákos eddig is virágosított, az idén is beszáll, mondta a polgármester
Fotó: Vn-archív/Szendi Péter

Az idén 26. alkalommal várják a jelentkezőket az ország legnépszerűbb környezetszépítő megmérettetésére. A már hivatalosan is regisztrált résztvevők között két kategóriában vannak vasiak: Szentgotthárd és Körmend a 30 ezer lakos alatti települések között lesz versenyben, míg az ezer lakos alattiak között regisztrált már Olaszfa, Petőmihályfa, Vasegerszeg, Vassurány, és ismét virágosít a tavalyi kategória-fődíjas, Dozmat, meg Nagyrákost is ide lehet számolni. Van még idő nevezni, meghosszabbította ugyanis a határidőt a szervező, a Magyar Turisztikai Ügynökség, június 1-jéig várják a jelentkezőket.

Évről évre bővült a verseny, több kategóriában is adnak át elismeréseket. Számos vasi település számos díjat tudhat magáénak. A megyeszékhely például háromszor volt díjazott: 2008-ban fődíjas, előtte 2006-ban és 2004-ben is elismerték a szombathelyi virágosítást.

Többszörös elismert már Nagyrákos, Dozmat és Sárvár, egy-egy díjjal büszkélkedhet Döröske, Ivánc, Szentgotthárd, Petőmihályfa és Kőszeg, és két vasi vendéglátóhelyet is kitüntettek már a virágosítási törekvéseiért.

A verseny idei kiírásában is vannak újdonságok: például az, hogy a jelentkezők első körben saját régiójukban mérkőzhetnek meg egymással, a következő állomás az országos döntő, ott dől el, mely települések képviselik Magyarországot a nemzetközi Entente Florale Europe versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában