Miniszteri elismerés

2018.11.13. 07:00

Oklevelet, jutalmat kapott a vasvári önkormányzat a Belügyminisztériumtól

Miniszteri elismerő oklevelet, mellé pedig 10 millió forintot kapott az önkormányzat a belügyi tárcától: a közfoglalkoztatási programok kiemelkedő szakmai tevékenységét ismerték el.

Pogács Mónika

Smolczer Edina és Tóth Balázs az oklevéllel

Fotó: VN

– Minket is meglepett a díj és oklevél – mondta Tóth Balázs polgármester. A városvezető hozzátette: az erkölcsi elismerésen túl 10 millió forint pluszforrással is gazdálkodhatnak, amelynek elköltése persze kötött. A közfoglalkoztatással kapcsolatos tevékenységek hatékonyságának növeléséhez vásárolhatnak belőle eszközöket, járművet. – Tervünk az, hogy a munkát nagyban segítő géppark járművei közül a kisteherautót és a dobozos autót cseréljük le. Mindkettő helyett újat vennénk – hangsúlyozta Tóth Balázs.

Smolczer Edina és Tóth Balázs az oklevéllel
Fotó: VN

A polgármester a budapesti ünnepségről azt mesélte: sok önkormányzat kapott elismerést, de Vas megyéből csak Vasvár. – Mindez persze összefüggésben van azzal, hogy a megyében jó a munkaerőpiaci helyzet, kevés a közfoglalkoztatottak száma. Mindezzel együtt nagy dicsőség Vasvár önkormányzatának, hogy egyedüli kitüntetett lehetett Vasból – jelentette ki a város vezetője. Véleménye szerint azonban meghatározó volt a döntéshozók számára a pontos és precíz adminisztráció az elszámolásoknál, munkatársainak köszönhetően.

Tóth Balázs szerint a döntéshozókat az az innováció is befolyásolhatta, amelyre az önkormányzat folyamatosan törekszik. – Ilyen újító megoldás volt, hogy hosszú időn át a szociális bérlakások felújítását közfoglalkoztatottakkal láttuk el, hisz voltak közöttük festő, kőműves, villanyszerelő szakemberek – sorolta.

Évente húsz és harminc fő közötti a közfoglalkoztatottak száma Vasváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában