Játssz okosan!

2020.01.24. 15:00

Okoskockák érkeztek a szombathelyi óvodákba

Dr. László Győző alpolgármester adta át a szombathelyi óvodák számára vásárolt okoskockákat. A fejlesztőeszköz beszerzését még decemberben kezdeményezték a kulturális, oktatási és civil bizottság ülésén.

Lakosi Gabriella

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Dr. László Győző alpolgármester adta át a szombathelyi óvodák számára vásárolt okoskockákat.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Okoskocka néven pszichológus, logopédus, fejlesztőpedagógus és tehetségfejlesztő szakemberek dolgozták ki ezt a fejlesztő eszközcsaládot.

Azt szerették volna elérni, hogy a gyermekek örömmel és játékként sajátíthassák el, illetve gyakorolhassák azokat a képességeket, amelyek az iskolai tanuláshoz, az olvasás-számolás zavartalan megtanulásához elengedhetetlenül szükségesek.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Ennek megfelelően hét képességterületre vonatkozóan fejlesztettek ki egy-egy kockajátékcsaládot. Ezek az akusztikus észlelés, anyanyelvi játék, mese- és szövegértés, számolás, tér- és időészlelés, testséma, vizuális észlelés óvodásoknak. Minden óvoda kiválaszthatta, melyiket szeretné. Kicsit több mint egymillió forintból 18 óvoda kapott ilyen játékot.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Halász Imréné, a Vadvirág Óvoda vezetője elmondta: egyre több a sajátos nevelési igényű gyermek, az ő fejlesztésükben nagy segítséget jelent az eszköz, aminek minden változatát szeretnék majd megvásárolni. Most az anyanyelvi fejlesztéshez segítséget nyújtó csomagot választották, aminek használatát az óvodapedagógusok tanfolyamokon fogják elsajátítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!