Szép nyári napok a szentélynél

2019.07.19. 19:41

Olasz áriákkal indít az Iseumi Játékok

Olasz áriák, Neoton-musical és kalandozás a jazz, az opera és az operett világában.

Budai Dávid

Iseumijátékok sajtótájékoztató, 20190719, Szombathely, Kiss Barna, dr. Puskás Tivadar ut, Vas Népe/ Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A jövő héten kezdődő Iseumi Játékokat biztonságosabb lelátóról nézheti.

Az Iseum Savariense kiállítótermében tartották pénteken délelőtt, a jövő héten kezdődő Iseumi Játékok sajtótájékoztatóját. Dr. Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett, az Iseumi játékoknak komoly hagyományai vannak, hiszen már a hatvanas években is gyakran rendeztek itt operaelőadásokat. Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, változik a nézőtér kialakítása, ami a korábbiaktól eltérően most négy különálló lelátóból fog állni, ezáltal sokkal biztonságosabb lesz. Elhangzott, az újkori Iseumi Játékok sorában a mostani lesz a kilencedik, és ahogyan az a korábbi években is jellemző volt, változatos zenei stílusokban láthat produkciókat a közönség.

 

Kezdésként július 24-én Amore Italiano címmel három olasz tenor – Giorgio Casciarri, Domenico Menini, Alessandro Goldoni – ad elő Verdi, Puccini, Rossini és Donizetti áriákat. Miután Lorenzo Tazzieri karmester az utolsó pillanatban visszamondta részvételét, Thomas Kornél, a Savaria Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere fog vezényelni.

Július 27-én a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. produkciójában, a Szép nyári nap című Neoton-musicalt mutatják be Tompa Gábor Kornél rendezésében. Az egy építőtáborban játszódó, a nyolcvanas éveket megidéző darabban több vasi kötődésű művész is szerepel, például Foki Veronika, Szakály Aurél vagy Máriás Zsolt.

Végezetül július 30-án egy egészen különleges előadást láthat a közönség. Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő és Fekete-Kovács Kornél Liszt Ferenc-díjas trombitaművész-zeneszerző, a Modern Art Orchestrával kiegészülve adnak koncertet a közönséget elröpítve a jazz, az opera és az operett világába az Iseum hangulatos, történelmi levegőjében. Már csak az időjárásnak kell kedveznie az Iseumi Játékokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában