Őrisztentpéter

2017.09.11. 10:00

Jubileumot ünnepelnek az őrisztentpéteri tűzoltók

Éppen 135 évvel ezelőtt alakult meg az Őriszenpéteri Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A hosszú évek alatt többször alakult, átalakult a szervezet, a legutóbbi legnagyobb változás, hogy már önállóan bevethető az egység.

Bakos Ágnes

Szeptember 16-án lesz a jubileumi ünnepség, egész délutánra szóló programsort állítottak össze – tájékoztatott Könye Gábor, az őriszentpéteri ÖTE parancsnokhelyettese.Szombaton 13:30-kor lesz a gyülekező, a vendégek fogadása a tűzoltószertárban. Onnan a művelődési házba vonulnak a tűzoltók: a menethez a körmendi fúvószenekar húzza a talpalávalót. 15 órai kezdettel tartják a jubileumi gyűlést, ahol fellép az Őrségi Baráti Kar. Ekkor köszöntik majd a jubileum szónokai az önkénteseket, aztán új szalaggal bővül a zászlók sora, majd ökumenikus zászlószentelést tartanak.A program szerint a tűzoltóautó bemutatására is sort kerítenek: nem a szertárban, hanem a művelődési ház udvarán lesz látható.Az önkormányzat is támogatja az ünnepet: az idei civil keretből 750 ezer forintot ítélt meg még tavasszal a lánglovagoknak, akik már akkor jelezték, hogy a közgyűlések és gyakorlatok mellett a jubileum méltó megünneplésé-re fordítják az idei támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában