Nagyszerű példa

2019.08.14. 07:00

Összefogással szépül az óvoda Gasztonyban

Szülői összefogásnak köszönhetően újul meg a gasztonyi óvoda, az önkormányzat is támogatja a kezdeményezést.

Markó Petra

VN/SZM

A gasztonyi Tapsifüles Óvoda az 1960-as évektől működik. Néhány évvel ezelőtt még felújításról volt szó: mintegy 40 millió forintot nyertek el egy uniós pályázaton, de a beruházás meghiúsult. Az ovi átkerült a helyi önkormányzat épületébe.

– Közel egy éve ott tengetjük az életünket mostoha körülmények között, gyakorlatilag dobozokból élünk – mondta el lapunknak Petrovics Ferencné, az óvoda vezetője. – A szülők ezt az állapotot unták meg és összefogtak: példás közösségük nekilátott az óvoda felújításának. Leszedték a faburkolatot, kifestették az óvoda helyiségeit, és a szülői szervezet pénzéből új bútorokat is vásároltak. Jelenleg az új műpadlót teszik le. Ilyen nagyszerű és összetartó szülői közösségre minden intézmény büszke lenne – tette hozzá az óvodavezető.

Társadalmi munkában festettek az apukák Fotó: VN/SZM

– A szülők ötletét a helyi önkormányzat is támogatja, az anyagköltségek nagy részét állják – ezt már Dancsecs-Horváth Kitti, a szülői munkaközösség elnöke mondta.

Mindenki társadalmi munkában dolgozott, a kőművestől a festőn át a jelenlegi és jövőbeli ovisok szüleiig, igazán hálásak vagyunk nekik – hangsúlyozta. Az intézmény kis létszámú, eddig 13 gyerek járt ide, de januárig a létszám a 19 főt is eléri.

A felújítás miatt most bíznak abban, hogy a későbbiekben a környező falvakból egyre több gyermeket tudnak újból fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában