Gyertyaceremóniás évforduló

2019.11.12. 07:00

Öt éve működik Soroptimist klub Szombathelyen a nők helyzetének javításáért

Ötéves a Soroptimist International Club Szombathely, és öt gyertyát gyújtottak a születésnapi rendezvényükön szombaton a Pannónia étteremben.

Merklin Tímea

Az ötödik gyertyát Wagner Anikó gyújtotta meg

Fotó: Szendi Péter

A gyertyaceremónia szokásos az éves rendezvényeken: a nőkért és a gyerekekért dolgozó karitatív, csak hölgyeket tömörítő egyesület követi a hagyományt, amely a szervezet nemzetköziségét szimbolizálja.

Az első gyertya, amelyet az alapító elnök, Pataki Brigitta gyújtott meg, magáért a szombathelyi klubért lobbant fel. A második gyertya a magyar klubokért égett – Mag. Edith Sieber, klubalapító által –, a harmadik az európai klubokért – Helga Posch, az oberpullendorfi Club Pannónia alapító tagja gyújtotta meg, a negyedik gyertya az Soroptimist Internationalért – Marcella Sigmund-Graff, az osztrák Soroptimist Unió elnöke által. A világon 75 ezer lány és asszony dolgozik azon, hogy a nők helyzete jobb legyen. Az ötödik gyertyával az első baráti osztrák klub elnökére, Beatrix Reichmanra emlékeztek, aki októberben hunyt el. Wagner Anikó méltatta a sok jótéteménnyel teli pályáját.

Az ötödik gyertyát Wagner Anikó gyújtotta meg
Fotó: Szendi Péter

A nemzetközi esten sok külföldi vendég volt. A szórakoztató műsorban fellépett Nagy Jonathan bűvész, a Savaria TSE, a Szombathelyi Kötélugró Klub és koncertet adott Meggie.

Hajbáné Varga Lívia jelenlegi elnök elmondta, hogy a gyermekeiket egyedül nevelő anyáknak, a családon kívül nevelkedő gyermekeknek, a fogyatékkal élő fiataloknak szeretnének segítő kezet nyújtani, és felemelik a szavukat a nők elleni erőszak megszüntetése érdekében. A Soroptimist jótékony tevékenységei között kiemelt családok is vannak, köztük a három gyermekét egyedül nevelő Horváth Judit, az ötéves jubileumon is neki gyűjtöttek adományokat.

A „Soror optimae” annyit tesz, mint a „legjobb testvér”, a soroptimizmus lényege a másik segítése és az összefogás. Pataki Brigitta alapító elnök szerint az a titkuk, hogy nem egyszerűen segítenek az anyagiakkal, hanem a szeretetükkel is támogatást adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában