Mister Classic

2017.09.12. 20:34

Ötven kocsi nevezett a 15. bükfürdői oldtimer kupára

Ahogy már megszokhattuk: szeptember második hétvégéjén a vasi fürdőváros volt a központja az Oldtimer Szuperkupának. Külön kategóriában különleges sportkocsik, akár mai autók is nevezhettek a háromnapos versenyre.

Foto:

Ötödik éve, hogy a Mister Classic rajt-cél helyszíne Bükfürdő. Idén is szép számmal sorakoztak a fürdő parkolójában a veterán autócsodák, a csaknem ötven autót felvonultató versenyen több mint 15 különböző márkát láthattak az érdeklődők: az „50-es évek végétől egészen a ”80-as évek youngtimer korszakáig. Például egy 1959-es Porsche 356 A, valamint egy 1966-os Jaguar E-Type Serie I is felsorakozott.

Idén már ötödik éve indultak el Bükfürdőről a klasszikus járművek Fotó: Büki László

A kétnapos verseny mezőnye jórészt ausztriai utakat járt be, és idén új magyarországi helyszínekre is ellátogattak. Például a vasi megyeszékhelyre, a Csónakázótóhoz is elautóztak, itt uzsonnáztak a versenyzők. Este a csepregi közönség vehette szemügyre a nem mindennapi járműveket. Szombaton a mezőny nyugat felé vette az irányt: Burgenland és Stájer-ország hegyei közt mérették meg magukat a sofőrök és navigátoraik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában