együttműködés

2018.03.14. 07:00

A Pannon városok együtt erősebbek

Az együttműködésben az erő, derült ki a Pannon Városok Szövetsége szombathelyi közgyűlésén.

Szombathelyi Médiaközpont

Mindegyik város tud tanulni a másiktól Fotó: Cseh Gábor

Szó esett Kőszeg és a vasi megyeszékhely hatékonyabb, szorosabb együttműködéséről is. A napirendi pontok között szerepelt a városok közötti együttműködési megállapodás előterjesztése; ezt a kiegészítő javaslatok megtárgyalása után április végén tudják majd elfogadni, rendkívüli közgyűlésen.

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete kutatásai nyomán szeretnék megállapítani a pannon városok KRAFT-indexét, amely a fejlesztési potenciálok felderítésére szolgál. Ez azt jelenti, hogy megkeresik azokat a területeket, ahol az adott város a leginkább képes fejlődni. A KRAFT-index a fenntartható fejlődést szolgálja, nem csupán a városok, hanem akár egy-egy nagyobb projekt tekintetében is. Erről részletesebben az FTI/IASK képviseletében Gaál Zoltán professzor, az FTI KRAFT Központ koordinátora beszélt. A nyolc várost (Veszprém, Pápa, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Kőszeg, Tata és Szombathely) magába foglaló szervezet szükségességéről és a közös célokról beszélt dr. Puskás Tivadar polgármester. „Semmilyen szél nem jó annak a hajósnak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart” – ezt mondta Koczka Tibor alpolgármester a sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy a szövetségben konkrétabb, célorientáltabb szabályozásra törekednek.

Mindegyik város tud tanulni a másiktól Fotó: Cseh Gábor

Mindegyik pannon városnak az a célja, hogy tanuljon a másiktól. Fontos a tapasztalatok, ismeretek megosztása: hogy mindig annak álljon a rendelkezésére, akinek éppen szüksége van rá. Ebben igyekeznek még hatékonyabbak lenni a 2015-ben megalakult Pannon Városok Szövetségének tagjai – ennek módjáról értekeztek a közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában