Elismerést kapott

2019.08.25. 07:00

Prof. Dr. Horváth Béla a gépészmérnöki képzés szakvezetője volt

Az Életfa Emlékplakett bronz fokozatát kapta prof. dr. Horváth Béla, a Soproni Egyetem nyugalmazott intézetigazgatója, aki 2014–17 között a szombathelyi campus Savaria Műszaki Intézetének igazgatója volt.

Vas Népe

Dr. Nagy István agrárminiszter (balra) adta át a díjat Fotó: VN/Horváth Béla

A professzor 2013-ban került Szombathelyre, 2014-ben hozták létre munkatársaival a Savaria Műszaki Intézetet. Nagy megtiszteltetésnek érzi az augusztus 20-án kapott kitüntetést, és egyben a soproni egyetemen eltöltött negyvenkét éve elismerésének is. Dr. Horváth Béla 36 évesen lett a soproni Erdészeti Géptani Tanszék, majd jogutódai vezetője, több évtizeden át elnöke az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztályának is. Számos kutatási projekt irányítását végezte, köztük volt a szombathelyi gépészmérnöki képzés beindítása a Nyugat-magyarországi Egyetemen.

Dr. Nagy István agrárminiszter (balra) adta át a díjat
Fotó: VN/Horváth Béla

Végül Szombathelyen, a gépészmérnöki képzés szakvezetőjeként fejezte be az aktív oktatói pályafutását tavasszal. A soproni egyetemtől az idei tanévzárón megkapta a Professor Emeritus kitüntető címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában